[:fi]Turun Käsityökoulu Robotti avaa ovensa elokuussa omassa uudessa tilassa osoitteessa Yliopistonkatu 9 A. Omat tilat mahdollistavat useampien kurssien tarjoamisen, tutustu alustavaan ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Käsityökoulu Robotti on vuodesta 2013 toiminut lapsille ja lasten kanssa työskenteleville taiteen ja tieteen rajapinnassa koulutusta tarjoava koulu. Opettajakuntaamme kuuluu värikäs joukko taidekasvattajia, uusmediatutkijoita ja taiteilijoita. Kerhot kokoontuvat viikoittain syyslukukauden ajan. Kerhoissa ja pajoissa käytettävät materiaalit sisältyvät ilmoitettuun kurssimaksuun. Tällä hetkellä syksyn kerhoissa on vielä pari vapaata paikkaa ja kesken syksynkin ehtii mukaan (loppusyksyn hinta on tällöin vähän pienempi).

Robotin peruskerhot

Kerhossa rakennamme omia elektronisia olioita, katsomme laitteiden sisälle ja rakennamme yhdessä. Tärkeintä on luovuus ja hauskanpito turvallisessa ympäristössä. Syksyn aikana rakennetaan yksinkertaisia ja ainutlaatuisia laitteita, joiden toimintaa voidaan hallita ja muokata peruselektroniikan avulla. Vanhempien ryhmässä teemme myös taide- ja tiedekokeiluja tietokoneita ohjelmoimalla.
Esikoulu–1.-luokkalaisten ryhmä maanantaisin 16:30–17:15 (alkoi 7.9.). 180€ / lukukausi. Vetäjä: Iiro Tujula / Tomi Dufva. Ilmoittaudu!.
2–5-luokkalaisten ryhmä tiistaisin 17:00–18:30 (alkoi 8.9.). 200€ / lukukausi. Vetäjä: Jari Suominen. Ilmoittaudu!.

Tutkijoiden luova liikunta

Tutkimme tieteen ja keksintöjen maailmaa liikkuen, leikkien ja pienillä ja taide- ja rakenteluprojekteilla. Liikkuminen pohjautuu lasten joogaan. Lapsille suunnattu jooga kehittäää sekä fyysisiä että kognitiivisia taitoja, ja tekee ymmärrettäviksi sellaisia usein vaadittuja ja kaikenikäisille tutkijoille tärkeitä ominaisuuksia kuin ”keskittyminen” ja ”rentoutuminen”. Emme kuitenkaan vain makoile joogamatoilla, vaan vauhtiakin riittää. Syksyn aiheina ovat mm. aikakoneet, painovoima ja supersankarit!
5–10-vuotiaiden ryhmä torstaisin 17:00–17:45. 120€/lukukausi. Alkoi 10.9. Vetäjä: Hanna Dufva. Ilmoittaudu!.

[:]