Info

Käsityökoulu Robotti on vuonna 2012 perustettu lasten ja nuorten elektronisen ja mediataiteen koulu. Opettajakuntaamme kuuluu värikäs joukko mediataiteilijoita, taidekasvattajia ja käsityönopettajia. Käsityökoulu Robotin toimipaikat sijatsevat Espoossa ja Helsingissä.

Opetusohjelmamme koostuu viikoittaisista lapsille suunnatuista ryhmistä sekä erilaisista työpajoista ja leireistä. Ryhmiä ja työpajoja löytyy eri ikäisille aina esikoululaisista lukiolaisiin. Lasten ja nuorten lisäksi Käsityökoulu Robotti järjestää työpajoja ja kursseja aikuisille.

Elektronisen ja mediataiteen opetus painottuu taiteen ja tieteen rajapintaan ja erityisesti digitaalisiin tekniikoihin, elektroniikkaan, ohjelmointiin ja uusiin tuotantomenetelmiin. Lähtökohtana opetuksessa on digitaalisen median ja tekniikoiden ymmärryksen ja kriittisen ajattelun lisääminen oman vapaan taiteellisen työskentelyn kautta.

Toimintaamme ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Varsinais-Suomen taidetoimikunta, Opetus- ja kulttuuriministeriö,Suomen kulttuurirahasto, Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Espoon kaupunki, TOP-säätiö ja Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurora.

Hallitukseemme kuuluu vuonna 2016 Tomi Dufva (pj.), Jari Suominen (vpj.), Harri Vähänissi, Heikki Pullo ja Jukka Hautamäki.