KULPS-pajat

Käsityökoulu Robotti tarjoaa lukuvuoden 2023–2024 aikana kahta KULPS-työpajaa espoolaisille koululuokille Lasten kulttuurikeskus Aurorassa. 1.-2. luokkalaisten kanssa sukellamme piirto-robottien maailmaan Piirtobotti-pajassa, 3.-6. luokkalaiset taas pääsevät tutkimaan miten valo saa robotin liikkeelle Valobotti-pajassa.

Työpajat ovat tilattavissa 1.10.2023–30.4.2024 välillä keskiviikko tai torstai aamupäiviksi klo klo 10.00–11.30 tai 11.30–13.00. Pajat pidetään yhteen menoon ilman taukoja välissä.Työpajat järjestetään Lasten kulttuurikeskus Aurorassa (Järvenperäntie 1-3. 02940 Espoo). Työpajoja voi myös tilata kouluille, jos saman päivän aikana koulussa järjestetään vähintään kaksi samaa pajaa, ja ryhmien on hankala päästä Auroraan. Pääasiallinen paikka työpajoille on kuitenkin Lasten kulttuurikeskus Aurora. HUOM! Keväälle 2024 voi sopia 30.4 jälkeen pajoja myös kouluille. Aurorassa niitä ei voida järjestää toukokuussa tilan varauksen takia.

Varaukset: ville@kasityokoulurobotti.fi

HUOM! Työpaja on espoolaiselle luokalle maksuton KULPS kulttuuripolun Kerran lukuvuodessa -käyntinä. Kunkin luokan on mahdollista käydä maksuttomasti yhdessä Kerran lukuvuodessa -kohteista lukuvuoden aikana. Lisäksi lukuvuoden aikana voi käydä yhdessä tai useammassa KULPS kulttuuripolun Mielin määrin -kohteessa. Koulujen käytössä ovat myös kirjasto- ja liikuntapolkujen sisällöt. Lisätietoja www.espoo.fi/kulps.

 

Piirtorobotti-työpaja – 1.-2.lk

Työpajaan voidaan ottaa enimmillään kolmenkymmenen oppilaan ryhmä.

Käsityökoulu Robotin piirtorobotti-työpajassa rakennetaan omat piirtorobotit! Tutustumme yhdessä ihmetellen ja tutkien sähköön, virtapiiriin, elektroniikan osiin eli komponentteihin ja kokeilemme erilaisia sähkörakentamisen työkaluja. Työskentelyn lomassa pohdimme millaisia robotteja on olemassa, miten ne toimivat ja miksi niitä on olemassa. Entä millaisia olivat menneisyyden robotit ja millaisia ne ovat tulevaisuudessa?

Työpaja on suunnattu alkuopetusikäisille. Robotit rakennetaan 2-3 kolmen hengen raksailu-tiimeissä, missä kaikki pääsevät tekemään oman osansa. Ryhmät saavat robotin omakseen kouluun vietäväksi.

Työpajaan osallistuvat ryhmät saavat vinkkejä ja oppimateriaaleja jatkotyöskentelyyn.

Varaukset: ville@kasityokoulurobotti.fi

Valobotti-paja – 3.-6.lk

Työpajaan voidaan ottaa enimmillään kolmenkymmenen oppilaan ryhmä. Toivomme että jokaista 12 oppilasta kohden ryhmän mukana on yksi aikuinen auttamassa työpajassa.

Käsityökoulu Robotin valobotti-työpajassa rakennetaan oma valolla-ohjattava robotti, joka menee päälle kun siihen osoittaa taskulampulla! Työpajassa tutustutaan yksinkertaisen rakentamisen kautta virtapiiriin ja elektroniikan komponentteihin eikä aiempaa kokemusta tarvita. Rakentamisen lomassa pohdimme omaa elektronista ympäristöämme ja pyrimme ymmärtämään sen toimintatapoja. Robotin rakentaminen tehdään kahden tai kolmen oppilaan ryhmissä. Ryhmä saa tehdyt robotit itselleen kouluun vietäväksi.

Työpajan osallistujat saavat vinkkejä jatkotyöskentelyyn mm. elektronisessa rakentamisessa.

Varaukset: ville@kasityokoulurobotti.fi