Kesälomien ensimmäisellä viikolla järjestimme Käsityökoulu Robotissa, Lasten kulttuurikeskus Pikku Aurorassa lasten kesäleirin. Leirille osallistu viisitoista 7-9-vuotiasta poikaa. Leirin aikana tutustuimme Scratch-ohjelmointiympäristöön, joka on monipuolinen lapsille suunnattu ohjelmointiympäristö. Alkukokeilujen ja piirrustusohjelmien jälkeen lapset suunnittelivat ja tekivät ryhmässä omia pelejä, joita pääset pelaamaan Käsityökoulu Robotin studio-sivuilla Scratchissä.

Toisena projektina tutustuimme elokuvan ja animaation historiaan Zoetroopin avulla. Zoetrooppi on varhainen liikkuvaa kuvaa esittävä laite, jonka avulla voi luoda omia lyhyitä looppimaisia animaatioita. Leirillä rakensimme omat Zoetrooppimme pienestä moottorista, elektroniikasta, pahvista ja laser-leikatusta vanerista.

Näiden projektien lisäksi ehdimme suunnittelemaan ja tulostamaan omat 3D-rakennelmamme, ampumaan vesiraketteja, kokeilemaan isoja saippuakuplia ja sitruunasähköä, sekä leikkimään ulkona -ja taisi leirillä pieni salaseurakin muodostua, johon jopa opettajat pääsivät mukaan.

Käsityökoulu Robotin toiminta jatkuu jälleen syksyllä, jolloin jatkuvan opetuksen ryhmämme jatkuu. Lisäämme myös uusia ryhmiä myös isommillekin lapsille ja nuorille. Näistä pajoista ilmoittelemme sekä sivuillamme ja Facebookissa vielä kesän aikana!