Yleistä

Tässä tehtävässä muokataan tärinäbotti siten, että sen ohjaus tapahtuukin kauko-ohjaimella.

Materiaalit ja työkalut

  • Tärinäbotti
  • Painokytkin
  • Kuumaliimaa
  • Pahvia
  • 2 x 2 metriä sähköjohtoa
  • Kuorintapihdit (voit myös kuoria johdon päät sivuleikkureilla tai pihtien leikuuosalla, mutta kuorintapihdit ovat helpoin)

Ohjeet

Leikkaa pahvista käteesi sopiva kaukosäätimen runko. Runko voi olla minkä tahansa muotoinen. Mieti mikä olisi sinulle mieluisin ja sopivin.

Tee pahviin reikä painokytkimelle. Reiän koko on sama kuin painokytkimen rungossa olevien kierteiden leveys.

Kiinnitä painokytkin pahville ruuvaamalla painokytkimen kiinnitysmutterit ensin auki ja sitten asettamalla niiden väliin pahvi. Kiristä mutterit.

Kuori johtojen kaikki päät vajaan sentin matkalta.

Pujota johtojen päät painokytkimen jalkojen läpi. Varo, ettei johtojen päät jää kosketuksiin toistensa kanssa muodostaen oikosulkua. Vahvista johtojen liitokset joko kolvaamalla tai kuumaliimalla, jos sinulla ei ole kolvia käytössäsi. Jos liimaat, pyöritä johdot erityisen huolellisesti kiinni painokytkimen jalkoihin.

Irrota pariston punainen johto robotin sokeripalasta ja siirrä se sokeripalan vapaaseen liittimeen.
Liitä kaukosäätimen musta johto robotissa olevaan mustaan johtoon.

Vinkki: Kieputa johtoja ensin yhteen ja aseta ne vasta sitten liittimeen ja kiristä ruuvi. Tarkista, että johtojen metalliosat osuvat ruuviin ja johto pysyy kiinni.

Aseta kaukosäätimestä tuleva punainen vapaa johto sokeripalan liittimeen, joka on yhteydessä paristokotelosta tulevaan virtajohtoon.

Paina kaukosäätimen painiketta. Virtapiiri robotissa sulkeutuu ja moottori käynnistyy!

Mitä seuraavaksi

Mieti mitä robottisi tekee. Voiko sille kehittää pelin, jossa kaukosäätimestä on hyötyä? Mitä apua robotilla on kauko-ohjaimesta? Tekeekö se siitä vähemmän robotin? Mitä muita ohjausjärjestelmiä robotilla voisi olla? Millaisia erilaisia kytkimiä voisit käyttää ohjaamiseen?

Seuraavaksi ohjaamme bottia valolla!

Tehtävään liittyvät tagit:

Muita samankaltaisia tehtäviä

Lisää tehtäviä löydät oppimateriaalit sivulta, eli täältä.