Yleistä

Tässä tehtävässä voit soveltaa aiemmin kokeilemiasi painikkeita oman pelimekanismin luomisessa.

Mieti ensin, miten erilaista on pelata tietokoneella autopeliä kuin pelikonsolilla, puhumattakaan ajosimulaattorista ratilla ja polkimilla. Kaikissa näissä eri ohjainvaihtoehdoissa pelin pelaaminen muuttuu merkittävästi, vaikka itse peli pysyy samana.

Materiaalit ja työkalut

  • Valitse tai tee itse jokin peli, johon teet ohjaimen. Pelin pelimekanismi kannattaa olla ensimmäisillä kerroilla hyvin yksinkertainen, jotta ohjainpainikkeita ei tarvita paljoa.

Ohjeet

Kytke MakeyMakey kuvan mukaisella tavalla. MakeyMakeystä lähtee johto tietokoneen usb-porttiin. Esimerkissä painikkeena on itse tehty kytkin.

Valitse peliksi tai ohjattavaksi tietokoneohjelmaksi jokin, jossa pelaaminen tai käyttö tapahtuu vain muutamalla painikkeella.

Pelin voit tehdä halutessasi itse esimerkiksi Scratchia käyttäen. Löydät ohjeita Scratchin perusteisiin täältä.

Mitä seuraavaksi

Voit myös kokeilla yhdistää kytkimiä rohkeasti eri tavoin. Miten ledin ohjattavuus muuttuu?

Koeta tehdä peli, jossa peliohjain on esimerkiksi jokin pelissä oleva esine. Onnistuuko sinulta rakentaa esimerkiksi pelijärjestelmä, jossa sekä pelinäytössä että peliohjaimessa vasaralla naulataan naula mahdollisimman nopeasti?

Ohjattavan asian ei tarvitse myöskään olla peli, vaan se voi olla esimerkiksi jokin Scratchilla luotu tietokoneohjelma (automaattinen piirustusgeneraattori, soitin tms.)

Voit myös seuraavassa tehtävässä hakkeroida USB-näppäimistön ja luoda siitä oman custom-ohjaimen tietokoneelle.

Tehtävään liittyvät tagit:

Lisää tehtäviä löydät oppimateriaalit sivulta, eli täältä.