Tervetuloa Meta-Boxiin

Käsityökoulu Robotin META-BOXI on ohjelmoinnin työkalupakki, joka on tarkoitettu kerhojen, kurssien, leirien ja tapahtumien järjestämiseen, tai sellaisenaan ohjelmointiin tutustumiseen kirjastoissa.

META-BOXI -työkalupakki sisältää tarvittavat laitteet; tietokoneet ja elektroniikan komponentit. Ohjeet laitteiden käyttämiseen löytyvät tältä sivustolta tehtävät osiosta. Tutustukaa ensin perusteisiin ja soveltakaa META-BOXIA omien tapahtumien järjestämiseen.

META-BOXI -työkalupakki on tällä hetkellä tilattavissa kirjastojen sisäiseen käyttöön Varsinais-Suomen kirjastoihin Turun kaupunginkirjaston pääkirjastosta ja Uudenmaan kirjastoihin Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:stä.

META-BOXIN tehtävät ja ohjeet ovat avoimesti kaikkien hyödynnettävissä. Löydätte tältä sivustolta myös tiedot tehtäviin tarvittavista osista, laitteista ja avoimista ohjelmistoista.

Tehtävät

Arduino-ohjelmointiympäristön asennus

Kun asennat Arduino IDE:n tietokoneellesi, ohjelman nimi on pelkästään Arduino. Lataa ensin Arduino IDE osoitteesta www.arduino.cc > Downloads. Kun olet asentanut Arduino IDE-ohjelmointiympäristön, voit avata ohjelman.

lue lisää

Snap4Arduino-ohjelmointiympäristön asennus

Snap4Arduino on graafisen Scratch ja tekstipohjaisen Arduino -ohjelmointialustojen yhdistelmä. Scratch on tarkoitettu ainoastaan graafisten ohjelmien ja pelien ohjelmointiin. Snap4Arduinon avulla voit ohjelmoida laitteita.

lue lisää