Painokytkin

Etusivu META-BOXI ja luova ohjelmointi Tehtävät Varaa META-BOXI Blogi Linkit UKK Sisältö Yleistä Video Osat Kytkennät Ohjelmoiminen _________________ Mitä seuraavaksi? MITÄ TÄHÄN? Yleistä Tässä ohjeessa käydään läpi buttonin, eli painokoytkimen käyttö Arduinolla....

Valoon reagoiva härpäke – Valovastus

Tässä ohjeessa näytetään miten käytät valovastusta (ldr) arduinon tai Snap4Arduinon kanssa. Valovastus on vastus, joka reagoi valon määrään, ja sitä voikin käyttää sensorina jolla saamme vaikka valot syttymään kun on pimeää tai vaikka vaihdella valojen vilkutuksen nopeutta.

Painokytkin vanha (saa poistaa 9.10.)

Tässä ohjeessa käydään läpi buttonin, eli painokoytkimen käyttö Arduinossa. Kytkimellä voit ohjata esimerkiksi valoa, moottoria tai itseasiassa mitä vain Arduinoon liitettyä laitetta.

Liiketunnistimen (PIR-sensori) käyttö

Tässä ohjeessa esitellään, kuinka voidaan tunnistaa liikettä käyttäen Arduino kehitysalustaa ja edullista pir-liiketunnistina. Pir-liiketunnistin tunnistaa ympärillä olevan infrapunasäteilyn muutokset, joita tulee esimerkiksi ihmisen liikkuessa.

Servomoottori

Tässä ohjeessa tutustutaan servomoottorin käyttöön.

Led päälle ja pois, sekä vilkuttaminen

Tässä ohjeessa opit ohjelmoinnin perusteiden ensimmäisen tehtävän, sen, miten saat ledin päälle ja pois, sekä vilkkumaan halutulla nopeudella, eli taajuudella.

Dc-moottorin pyörittäminen

Tässä ohjeessa esitellään, kuinka Arduinolla voidaan käynnistää ja sammuttaa sähkömoottori halutuksi ajaksi käyttäen Arduino-kehitysalustaa.