Käsityökoulu Robotti osallistui vuoden 2018 ANTI-festivaalille Kuopiossa järjestämällä elektronisen rakentamisen työpajoja Pyörön ja Kalevalan kouluilla 27.-28.9. Leikin, leikillisyyden, pelien ja pelillisyyden teemojen ympärille kootussa nykytaide festivaalissa Käsityökoulu Robotti järjesti alakoulu ikäisten maahanmuuttajalasten luokille valorobotti työpajoja. Työpajat saivat innostuneen vastaanoton sekä oppilailta että opettajilta.

Työpajat olivat osa ANTI-festivaalin POMPPU – pop-up-taidetta maahanmuuttajille -hankkeen, jossa eri alojen taiteilijat toteuttavat maahanmuuttajille suunnattuja, matalankynnyksen pop-up-taidetyöpajoja. Maahanmuuttajat jäävät tutkitusti kulttuuripalveluiden ulkopuolelle, ja viettävät aikaa omissa sosiaalisissa piireissään. Tämän takia uusien maahanmuuttajaryhmien kanssa työskentely vaatii pitkäjänteistä työtä. POMPPU onkin jatkoa New Start Finland! -yhteistyöhankkeelle, jossa ANTI-festivaali oli mukana vuosina 2016-2017.

Käsityökoulu Robotti kiittää ANTI festivaalia mahdollisuudesta osallistua hienoon tapahtumaan!

OPEN DAY 1 –  Valobotti – 3.2.2018 klo 10.00-14.00

Valobotit rantautuvat nyt myös Pikku-Auroraan. Pajassa  pääsee rakentamaan lapsen ja vanhemman yhteisenä projektina valo-ohjattavan pikku robotin. Aiempaa kokemusta ei tarvita, mutta projekti vaatii aikuisen apua. Projektissa käytetään kuumaliimaa ja ruuvaria! Valobotin rakentaminen kestää noin 45 minuuttia eli viimeisten bottien rakentaminen aloitetaan 13.15. HUOM! Tapahtumassa ei ole kahviota. www.facebook.com/events/200165027391473/

OPEN DAY  2 – Virtapiiri vääntyy – 17.3.2018 klo 10.00-14.00

Maaliskuussa Pikku-Auroran Unelmalauantaissa vietetään Bravo! – lastenteatterifestivaalia. 17.3. Tarjolla on korealainen teatteriesitys ja pajoja pikkuväelle. Lisätietoa löydätte täältä: https://www.facebook.com/events/561898690811329/

Käsityökoulu Robotti pitää tapahtumassa Virtapiirit vääntyy! -pajaa, missä kaikenikäiset pääsevät kokeilemaan circuit bendingiä eli muokkaamaan elektronisia laitteita lisäämällä niihin erilaisia uusia elektroniikan osia. Circuit bendingissä väärinkäytämme elektroniikkaa ja muokkaamme laitteiden käyttäytymistä, ääniä ja liikettä! Paja sopii kaiken ikäisille ja siihen voi osallistua haluamansa ajan. HUOM! Unelmalauantaissa on kahvio.

OPEN DAY 3 – Meta-Boxi – 7.4.2018 klo 10.00-14.00

Huhtikuun Open Day:ssä tutustutaan ohjelmoinnin alkeisiin hyödyntäen Käsityökoulu Robotin Meta-Boxi -ohjelmointiohjeita. Tule kokeilemaan laitteiden ohjelmointia Arduino-ohjelmointi alustalla tai graafista ohjelmointia Processing-alustalla. Työpaja sopii parhaiten kouluikäisille yhdessä vanhemman kanssa. Meta-Boxi -ohjelmointia voi tehdä haluamansa ajan. HUOM! Tapahtumassa ei ole kahviota.

OPEN DAY 4 – Vappunen – 30.4.2018 klo 16.00-19.00

30.4. Pikku-Aurorassa vietetään Vappusta! Tervetuloa tutustumaan Käsityökoulu Robotin viikoittaisten ryhmien kevätnäyttelyyn Gellaria Galleriaan. Näyttelyssä esillä kevään ryhmien sähköisiä ja interaktiivisia kojeita ja teoksia! Tapahtumassa tarjolla myös muuta Vappu-hauskaa! Vappusen tarkempi ohjelma julkaistaan kevään aikana ja se on löydettävissä Pikku-Auroran sivuilta (www.pikkuaurora.fi) ja Facebookista (/www.facebook.com/pikkuaurora/).