Kirjastojen ohjelmolntitoiminnan ja mediakasvatuksen tueksi luotu ohjelmointityökalupakki META-BOXI on julkaistu.

META-BOXI on ohjelmoinnin työkalupakki, joka on tarkoitettu kerhojen, kurssien, leirien ja tapahtumien järjestämiseen, tai sellaisenaan ohjelmointiin tutustumiseen kirjastoissa. META-BOXI -työkalupakki sisältää tarvittavat laitteet; tietokoneet ja elektroniikan komponentit. Fyysisen laitteiston tukena  on verkkosivusto, mistä löytyy tehtäväpankki oman tuottamisen tueksi.

META-BOXI -työkalupakki on tällä hetkellä tilattavissa kirjastojen sisäiseen käyttöön Varsinais-Suomen kirjastoihin Turun kaupunginkirjaston pääkirjastosta ja Uudenmaan kirjastoihin Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:stä maaliskuusta 2018 alkaen. Turun kaupunginkirjaston META-BOXI kiertää vuoden 2018 mm. Raisiossa, Paraisilla ja Salossa.

META-BOXIn tehtävät ovat avoimesti kaikkien hyödynnettävissä. Verkkosivustolta on myös löydettävissä tiedot tarvittavista laitteista, elektroniikan osista ja ohjelmista, jos valmiit ohjelmointipakit eivät ole saatavissa lähiseudullanne tai jos et ole kirjasto-toimija.

Vuoden 2018 aikana haemme käyttäjäkokemuksia ja kehitysideoita META-BOXI -ohjelmointipakin sisältöihin ja kirjastoissa tapahtuvaan ohjelmointitoimintaan. META-BOXI on luotu yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston ja Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:n kanssa. Hanketta on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Meta-Boxia hyödynnettiin Turun kaupunginkirjaston Sci-Fi kerhossa syksyllä 2017.

Meta-Boxia hyödynnettiin Turun kaupunginkirjaston Sci-Fi kerhossa syksyllä 2017.