Arduino-ohjelmointiympäristön asennus

Yleistä

Kun asennat Arduino IDE:n tietokoneellesi, ohjelman nimi on pelkästään Arduino. Lataa ensin Arduino IDE osoitteesta www.arduino.cc > Downloads. Kun olet asentanut Arduino IDE-ohjelmointiympäristön, voit avata ohjelman.

 

 

Osat

Arduino

USB a-b

Asennus

Jos uusi projekti ei avaudu automaattisesti, tai sinulla on auki vanha projekti, valitse Tiedosto -> Uusi. Liitä Arduino kiinni tietokoneeseen USB A-B -kaapelilla.

Tarkista seuraavaksi, että sinulla on Arduino IDE:ssä oikeat asetukset oikealle Arduino-kehitysalustalle. Mene valikkoon Työkalut -> Kortti ja valitse Arduino/Genuino Uno. Mikäli käytät jotakin toista Arduino-kehitysalustaa, valitse sen mukainen nimi valikosta.

Seuraavaksi valitse käyttöön oikea USB-portti menemällä Työkalut -> Portti -valikkoon. Mikäli käytät Windows- käyttöjärjestelmää, löytyy oikea yhteysportti listalta jostakin COM-alkuisesta vaihtoehdosta. Applen käyttöjärjestelmissä valitse /dev/cu.usbmodem-alkuinen vaihtoehto. Linux-käyttöjärjestelmissä oikea portti löytyy /dev/ttyACM-alkuisesta vaihtoehdosta.