Snap4Arduino-ohjelmointiympäristön asennus

Yleistä

Snap4Arduino on graafisen Scratch ja tekstipohjaisen Arduino -ohjelmointialustojen yhdistelmä. Scratch on tarkoitettu ainoastaan graafisten ohjelmien ja pelien ohjelmointiin. Snap4Arduinon avulla voit ohjelmoida laitteita.

Meta-Boxin mukana tulevissa koneissa kaikki tarvittavat ohjelmat on jo valmiiksi asennettu.

 

 

Osat

Arduino

 

USB-kaapeli (A-B)

Asennus

Lataa Snap4Arduino osoitteesta snap4arduino.rocks -> Download.

Jotta pystyt käyttämään Snap4Arduinoa yhdessä Arduino-mikrokontrollerin kanssa tulee sinun asentaa myös tekstipohjainen Arduino-ohjelmointi ympäristö. Ohjeet löydät täältä.

Kun olet asentanut molemmat ohjelmat tulee sinun yhdistää Snap4Arduino Arduino-mikrokontrolleriin. Aloita yhdistäminen liittämällä Arduino-mikrokontrolleri ensin tietokoneeseen USB a-b kaapelilla.

Avaa tämän jälkeen Arudino IDE -ohjelma ja lataa Arduino mikrokontrolleriin Firmata-koodi. Avaa Firmata-koodi Arduino IDE:n ylävalikosta (Tiedosto->Esimerkit->Firmata->StandartFirmata).  Lataa koodi Arduinoon painamalla oikealle osoittavaa nuolta Arduino-ohjelman ylälaidassa. Kun Arduino IDE on ladannut Firmatan, jolloin alalaidassa lukee ”Lähetetty”.

Voit tämän jälkeen siirtyä Snap4Arduino -ohjelmaan. Yhdistä Arduino-mikrokontrolleri ohjelmointiympäristöön painamalla ”Connect Arduino” turkoosin värisestä Arduino-valikosta.

 

Mitä seuraavaksi?

Voit nyt aloittaa ohjelmoimisen Snap4Arduinolla. Voit edetä nyt seuraaviin tehtäviin, kuten ledin vilkuttamiseen. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan ensin koekytkentälevyyn ja Arduino-mikrokontrolleriin.