Ensimmäisenä tehtävän on hyvä tutustua yhden hahmon liikuttamiseen. Luo kokonaan uusi projekti ja poista oletushahmona oleva kissahahmo painamalla hahmon päällä hiiren kakkospainiketta ja valitsemalla Poista. (1) Luo uusi hahmo painamalla Uusi hahmo -valikosta sivellin-kuvake. (2)

Aloita piirtämällä uusi hahmo. Tutustu ensin rauhassa eri piirtotyökaluihin. Piirtotyökalut ovat kynä/sivellin, viiva, neliö, ympyrä, tekstikenttä, maalikannu, pyyhekumi, rajaustyökalu, taustan putsaus ja kloonaustyökalu. Voit valita eri värejä piirtotyökaluille. Voit myös tuoda esimerkiksi valokuvan ohjelman hahmoksi valitsemalla Tuo-komennosta koneellesi tallennettu kuva. Muista, että voit zoomata näkymää zoomaustyökalulla.

Piirrettyäsi hahmon muista keskittää se oikein. Tämä on tärkeä työvaihe, jotta hahmo liikkuu ympäristössä asianmukaisesti ilman virheitä. Keskittämällä valitset hahmollesi keskipisteen. (3)

Nimeä uusi hahmo valitsemalla Hahmot-valikosta haluttu hahmo ja painamalla hiiren kakkospainiketta ja valitsemalla “info”. Näin pääset vaihtamaan Hahmo1-nimen tilalle haluamasi nimeni.