Käsityökoulu Robotti järjestää talvilomaviikon maanantaina 20.2. kaksi ohjelmointi työpajaa Turun pääkirjastolla.

Alakouluikäisille ja yksin tai yhdessä vanhempiensa kanssa suunnattu GAME ON! -paja keskittyy peliohjelmointiin Scratch-ohjelmointi -ympäristössä. Iltapäivän CODE ON! paja taas on suunnattu yläkouluikäisille ja vanhemmille Arduino-ohjelmoinnista kiinnostuneille.

10 ensimmäistä mahtuu mukaan molempiin työpajoihin! Ilmoittaudu viimeistään 16.2. sähköpostitse: terhi.hannula@turku.fi


SCRATCH-OHJELMOINTIA LAPSILLE JA VANHEMMILLE KIRJASTOSSA

Ma 20.2. klo 9-12, Pääkirjaston studio, Turun pääkirjasto (Linnankatu 2, 20100 Turku)

Kiinnostaako ohjelmointi? Haluatko tehdä oman pelin tietokoneella? Tule tutustumaan Scratch-ohjelmointiin hiihtolomalla. Opastamme ohjelmoinnin alkeisiin ja saat ideoita omien pelien suunnitteluun, jota voit jatkaa joko kirjastossa tai kotona.

Scratch on avoimeen lähdekoodiin perustuva ilmainen visuaalinen ohjelmointikieli, jonka avulla ohjelmointi onnistuu nopeasti.

Voit tuoda oman tietokoneen tai tehdä kirjaston koneilla. Scratch-ohjelmointia voit tehdä suoraan netissä osoitteessa scratch.mit.edu tai ladata ohjelman omalle koneellesi.


CODE ON! – ARDUINO-OHJELMOINTIA NUORILLE KIRJASTOSSA

Ma 20.2. klo 13-16, Pääkirjaston studio, Turun pääkirjasto (Linnankatu 2, 20100 Turku)

Haluatko rakentaa oman koneen tai robotin? Entäpä interaktivinen taideteos tai vaikkapa diskovalot reppuusi? Tule tutustumaan Arduino-mikrokontrolleriin ja ohjelmoinnin alkeisiin. (www.arduino.cc). Annamme myös neuvoja omaan projektiisi.

Arduino on avoimeen lähdekoodiin ja laitteistoon perustuva edullinen ohjelmoitava mikrokontrolleri, jonka avulla onnistuu mitä mielikuvituksellisempien projektien ja laitteiden rakentaminen!

Voit tuoda oman tietokoneen tai tehdä kirjaston koneilla. Voit ladata Arduino-ohjelman omalle koneellesi osoitteesta www.arduino.cc.