ROBOTOI–näyttelyssä Naantalin taidehuoneella 18.5.–5.6.voi kohdata puhuvia pahvirobotteja, lapsiraadin valitsemia videoita ja muuta mediataidehässäkkää. Näyttelyn on koonnut Lounais-Suomen Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä taiteilijajärjestö MUU ry:n ja Käsityökoulu Robotin kanssa.

Avajaiset ke 18.5. klo 16–18 ja työpaja* lapsille ja nuorille la 21.5. klo 12–15. Tervetuloa!

Näyttelyn keskeinen teos on Käsityökoulu Robotin 6–11-vuotiaiden kerholaisten rakentama tekotyhmyyttä käsittelevä robotti-installaatio. He esittelevät näyttelyssä myös muita kevään aikana tehtyjä projekteja, joissa teknologia ja taide kohtaavat eri tavoin. Taiteilija Markus Renvall tuottaa tilaan oman mediataideteoksen.

Maaliskuussa Taiteilijajärjestö MUU ry esitti avoimen kutsun jäsentaiteilijoilleen lähettää videoteoksia lapsille suunnattuun näyttelyyn. Lasten videoraati järjestettiin 2. ja 4 -luokkalaisten kesken Suopellon kirjaston auditoriossa. Raatilaisten valitsemana näyttelyssä nähdään videotaidetta seitsemältä taiteilijalta.

Näyttelyn taiteilijat ja osallistujat ovat Risto-Pekka Blom, Annika Dahlsten +työryhmä, Merja Heino, Anne Järvi, Tanja Koistila, Ulla-Mari Lindström, Salla Myllylä, Markus Renvall ja Turun Käsityökoulu Robotin 6–11-vuotiaat kerholaiset yhdessä opettaja Iiro Tujulan kanssa.

* Kirjahyrrä-festivaalin aikana lauantaina 21.5. klo 12–15 näyttelytilassa järjestetään Käsityökoulu Robotin avoin työpaja lapsille ja nuorille. Työpajassa rakennetaan ja ohjelmoidaan yhteinen teos esille näyttelyyn, ja tutustutaan mm. valojen ja moottoreiden käyttämiseen Arduino mikrokontrollerin avulla. Työpaja sopii yli 7-vuotiaille, joilla kirjoitustaito on hanskassa. Työpajaan mahtuu 10 ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen ennakkoon spostitse: iiro@kasityokoulurobotti.fi

Lisätietoja
Hannele Romppanen, visuaalisten taiteiden läänintaiteilija,
hannele.romppanen@minedu.fi, +358 29 5330823
www.taike.fi

#robotoi #taike[:]