[:fi]Käsityökoulu Robotti järjestää Pikku-Auroran OPEN DAY pajojen lisäksi myös kolme pajaa myös Kaupunkiverstaalla Helsingissä. Pajoissa pääsee mm. tutustumaan elektroniseen rakentamiseen helppojen tehtävien kautta. Ohjatun toiminnan lisäksi kannattaa myös tulla tutustumaan muihin Kaupunkiverstaan mahdollisuuksiin esim. vinyylikeikkuriin, rintanappikoneeseen tai 3D-printteri+skanneri comboon!

Kaikki lapset vanhempineen ovat tervetulleita elektronisen taitamisen maailmaan! Yhdessä tehden oppii parhaiten! Kaupunkiverstas sijaitsee Kirjasto 10:n tiloissa Posti-talossa (Elielinaukio 2G, 2. krs).

Huom! Robotin pajoissa vapaaehtoinen maksu. Kaupunkiverstaalla omat materiaalimaksut jne.

Piirtorobotti-paja – 10.10. – klo 12.00-15.00

Käsityökoulu Robotin tärinämoottoroidut piirtorobotit tekevät paluun! Nonstop työpajassa tutustumme sähköön, elektroniikkaa ja virtapiiriin. Työpaja sopii kouluikäisille tai vanhemmille, mutta pienemätkin voivat osallistua esimerkiksi vanhempiensa seurassa.Rakentaminen kestää noin 20 minuuttia ja aiempaa kokemusta ei tarvita. Kerralla rakentamaan pääsee kuusi robo-raksailijaa. Tervetuloa askartelemaan oma piirtorobo ja tutustumaan Kaupunkiverstaan muihin mahdollisuuksiin (3D printtaus, vinyylileikkuri jne.)! Ohjaajina Käsityökoulu Robotin Tomas De Rita, Felix Bade ja Jukka Hautamäki.

IMG_0168 (1)

Ääni ja elektroniikka työpaja – 28.11. – klo 12.00-15.00

Työpajassa kokeillaan äänien tuottamista elektroniikan avulla. Osallistujilla on mahdollisuus rakentaa yksinkertainen syntetisaattori tai kokeilla circuit bendingiä. Circuit bending tarkoittaa valmiiden laitteiden muuntelua kokeilevin menetelmin tarkoituksena muuttaa tai laajentaa laitteiden alkuperäisiä toimintoja. Toivomme että osallistujat tuovat bendattavat laitteet mukanaan, mutta työpajasta löytyy myös bendattavaa ja tarvittavat työkalut, sekä komponentit projektien rakenteluun. Bendaamisen kohteeksi soveltuvat ääntä tuottavat lelut, pienet radiot ja muut paristokäyttöiset äänilaitteet.

Työpaja soveltuu parhaiten yli 10-vuotiaille, mutta myös nuoremmat saavat tulla bendailemaan vanhemmat seurassa. Bendaamaan pääsee kerralla n. kuusi osallistujaa. Työpajan ohjaajina toimivat Jukka Hautamäki ja Harri Vähänissi, joilla kummallakin on vuosien kokemus elektroniikan ja syntetisaattoreiden rakentelun parissa. Bendaamisen ohessa pääsette tutustumaan Kaupunkiverstaan muihin laitteisiin ja mahdollisuuksiin! Tervetuloa bendaamaan ja värkkäämään!

Ohjaajina Käsityökoulu Robotin Harri Vähänissi, Jukka Hautamäki ja Roi Ruuskanen.

12033648_10153794366799734_1892198239_n

Pixelipaja  – 19.12. – klo 12.00-15.00

Tule rakentamaan mieleinen pikselihahmo Hama-helmistä! Hahmo sähköistetään luomalla kääntöpuolelle yksinkertainen virtapiiri ja lisäämällä ledejä. Pikseli hahmosta voi tehdä vaikka jääkaappimagneetin! Parhaiten Hama-helmillä askartelu sopii yli 5-vuotiaille, mutta pajaan ovat tervetulleita kaikki lapset ja vanhemmat eikä aiempaa kokemusta tarvita. Kerralla tekemään pääsee 20 osallistujaa. HUOM! Rakentamiseen menee tässä pajassa hieman pidempään eli noin 1-1,5 tuntia!

Ohjaajina Käsityökoulu Robotin Sanna Reponen, Laura Uusitalo ja Roi Ruuskanen.[:]