[:fi]Kiinnostaako ohjelmoinnin alkeet? Haluatko syventää Arduino osaamistasi? Entä kiinnostaako sähkön perusteet ja syntetisaattorit? Käsityökoulu Robotti tarjoaa aikuisille ja erityisesti opettajille kolme kurssia syksyn 2015 aikana. Tarkemmat kurssikohtaiset tiedot löydätte alta! Tervetuloa!

Ilmoittautuminen kursseille tämän linkin kautta!


Sähkö soimaan!

Kurssilla tutustutaan elektroniikkaan yhtenä musiikin ja taiteen tekemisen materiaalina. Opettaja ja syntetisaattorinrakentaja Harri Vähänissi esittelee itse rakentamia elektronisia soittimia. Pienten kytkentäkokeilujen avulla tutustumme elektroniikan työtapoihin sekä komponentteihin ja rakennamme oman yksinkertaisen soittimen. Kurssi on ensisijaisesti suunnattu teknisen työn ja musiikin opettajille, mutta kaikki elektronisesta rakentamisesta ja sähköisestä musiikista kiinnostuneet ovat tervetulleita! Käytämme peruskomponentteja (ledejä, transistoreita, vastuksia, kondensaattoreita, jne.) ja helposti saatavilla olevia työkaluja jolloin pajan tehtäviä on mahdollisuus jatkaa kurssin jälkeenkin tai hyödyntää omassa opetuksessa. Kurssi sopii niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin harrastajille!

 

Opettaja: Harri Vähänissi

Aika: Lauantai 26.9. klo 10-16

Paikka: Järvenperäntie 1-3, 02940 Espoo

Hinta: 100€


Ohjelmoinnin perusteet opettajille

Tule tutustumaan ohjelmoinnin ja elektroniikan perusteisiin sekä niiden soveltamiseen opetuksessa! Kurssilla käytämme avoimeen koodiin perustuvaa Arduino-alustaa, joka koostuu edullisesta Arduino-kehityslaudasta, vapaasta ohjelmistokirjastosta ja kehitysympäristöstä (www.arduino.cc). Arduino yhdistää luontevalla tavalla käsin tekemisen ja rakentamisen ohjelmointiin ja on kätevä tapa opettaa ohjelmoinnin perusteita. Arduino ohjelmointitaito on hyvä perusta kaikelle ohjelmoinnille, jota voidaan voidaan ohjelmoida myös Scratchiin (www.scratch.mit.edu) perustuvan graafisen ohjelmointikielen avulla. Kurssi on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille eikä aiempaa kokemusta tarvita!

Opettaja: Tomi Dufva

Aika: Lauantai 24.10. klo 10-16

Paikka: Järvenperäntie 1-3, 02940 Espoo

Hinta: 100€

Ohjelmoinnin jatkokurssi opettajille

Haluatko syventää ohjelmointi osaamistasi? Ohjelmoinnin jatkokurssi soveltuu kaikille, joilla on jo kokemusta Arduino-pohjaisesta työskentelystä. Se soveltuu myös loistavasti Käsityökoulu Robotin ohjelmoinnin perusteet -kurssin käyneille ja muille aiheeseen ennalta tutustuneille. Kurssilla laajennetaan Arduino-tietoutta muun muassa erilaisiin sensoreihin, moottoreihin ja ääneen. Samalla opitaan lisää ohjelmoinnista ja tutustutaan muihin opetuksessa hyödyllisiin ohjelmointialustoihin, kuten Processingiin (https://processing.org/).

Opettaja: Jari Suominen

Lauantai 21.11 klo 10-16

Paikka: Järvenperäntie 1-3, 02940 Espoo

Hinta: 100€

IMG_0168


Ilmoittautuminen kursseille tämän linkin kautta![:]